Ga naar de inhoud

Aanbevelingen

Vrouw
Ik kwam in maart 2013 na verwijzing door mijn huisarts bij Nienke terecht, met depressieve klachten, onder andere wegens ernstige problemen in mijn familie. Hierdoor had ik last van slapeloosheid, onrust, wisselende stemmingen, paniek etc.

Al vanaf het begin voelde ik een goeie `klik´ met Nienke. Het was fijn dat ik mijn verhaal in alle rust en in vertrouwen aan iemand kon vertellen. Ik voelde me serieus genomen, en er werd niet `geoordeeld´ over mij. Ook had ik het gevoel dat de tijd voor me genomen werd. Soms duurde het gesprek wat langer dan gepland, maar daar maakte ze nooit een probleem van. Ik kon ook tussen de afspraken door met haar mailen, als ik dat nodig had, en dat vond ik erg fijn. Ze was ook heel flexibel in de afspraken; als ik vaker wilde komen, was dat mogelijk.

Een van de eerste dingen die ik van Nienke leerde, was dat ik mezelf mocht zijn, en dat dat goed was. Dat voelde nogal onwennig, want ik wist niet goed meer wie ik nu zelf was. Ik wist ook niet hoe ik daar achter moest komen, en wat ik nu eigenlijk van binnen voelde. Door de gesprekken, en door de `wijsheden´ die zij me meegegeven heeft, heb ik daar nu meer inzicht in gekregen. Zo leerde zij mij bijvoorbeeld, dat ik boos mocht zijn. Dat was voor mij heel lastig, ik had geen idee hoe ik dat dan kon gaan voelen (uiten), en ik vond het ook heel zinloos, want je schiet er niks mee op, zo redeneerde ik. Hierop vroeg Nienke aan mij, of je je gelukkig mag voelen. Ja, antwoordde ik. Vervolgens legde ze me uit, dat je gelukkig voelen ook niet echt `zin´ heeft, maar toch mag het gevoel er zijn. Ik vond dat zo treffend, dat ik dat altijd onthouden heb.

Gaandeweg de behandeling kreeg ik meer inzicht in mijn eigen functioneren, en hoe en waarom het `mis´ gegaan is. Ik heb mezelf wat teruggevonden, en geleerd om mezelf aardiger te vinden, en minder streng voor mezelf te zijn. Als ik over mijn grenzen dreigde te gaan, liet ze mij dat op een rustige en duidelijke manier zien, zodat ik het zelf ook eerder ging herkennen. Ik heb geleerd dat al mijn gevoelens er mogen zijn, en wat het verschil is tussen gedachten en gevoelens. Kortom, ik heb heel veel geleerd van haar, en kan haar zeker aanbevelen voor therapie.

 

Man
De afgelopen 17 jaar ben ik onder behandeling geweest van verschillende
psychiaters en paar keer opgenomen geweest. De afgelopen jaren ben ik
bij Nienke Stienstra onder behandeling geweest. Het is heel belangrijk
dat er een klik is en die had ik met Nienke Stienstra. Je moet je
vertrouwd voelen en begrepen en dat had ik. Nienke Stienstra is heel
deskundig, begripvol, kan goed luisteren, geeft de juiste adviezen en
geeft medicatie alleen als het echt nodig is. Dankzij Nienke Stienstra
ben ik sterk geworden, gebruik na 16,5 jaar geen medicijnen meer en
kan het leven weer aan. Dankzij haar ben niet meer onder behandeling en
heeft het leven weer zin.
Minpunten.. ik zou ik niet weten.

Dus als u een psychiater zoekt, beveel ik Nienke Stienstra erg aan. U
krijgt er geen spijt van, maar de juiste hulp.

 

 

Ben je in behandeling geweest bij Nienke Stienstra en wil je een aanbeveling plaatsen, dan kan je deze mailen naar contact@praktijknienkestienstra.nl.